Ősszel is bringázhatsz a Balaton környékén

A balatoni kerékpáros turizmus egészévessé tételében szerencsére már nagyon sok bringás tevékenykedik. A Balaton-felvidéki Őszi Bringa Túra és a BalatonBike365 program munkatársai is közéjük tartoznak. Ennek keretében megmutatják, hogy a magyar tenger környékén minden évszakban, így ősszel is érdemes nyeregbe pattanni.

A Balaton-felvidéki Őszi Bringa Túra a Sportaktív által évek óta szervezett Négy Évszak Bringa Túra Sorozat negyedik állomása. A sorozat keretein belül minden évszakra esik egy-egy nagy tekerés. A szervezők nem titkolt célja, hogy ily módon megmutathassák, mennyi csodás és felejthetetlen élményt tud nyújtani a Balaton és környéke, s mindezt nem csak nyáron, hanem tavasszal, ősszel és télen is.

Ezúttal a Balaton 20-30 km-es környezetében létrejött BalatonBike365 program egyik túráját vették alapul az Őszi Bringa Túra kialakításakor. A Balatonfüred és Veszprém között elterülő felvidéki dimbes-dombos tájon olyan kerékpározható utakra viszik el a kalandra vágyó bringásokat, amelyeket a program keretében tábláztak ki. Ennek lényege, hogy nem csak kiépített bringaúton, hanem murvás és földutakon is lehet biciklizni, s ily módon eljutni olyan természeti és kulturális látnivalókhoz is, amelyeket eddig bringával megközelíteni alig lehetett.

Az elmúlt két alkalommal az érdeklődés nagy volt a túra iránt. Több százan tekerték le a 65 km-es távot. Az ország minden részéről érkeztek résztvevők, s számos külföldit is lehetett találni az indulók között. A szervezők idén még több indulóra számítanak, s az előrejelzések szerint még az idő is kedvez, hiszen 14-15 fok, napsütés várható október 23-án! 

További információk és nevezés: https://sportaktiv.hu/balaton-felvideki-oszi-bringatura/

Megosztás:Email
További információA GINOP-7.1.9-17 – 2018 – 00012 számú fejlesztés a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben valósult meg. Célja, hogy az egész térségre vonatkozóan, átfogóan valósítson meg kerékpáros fejlesztéseket, bevonva a vérkeringésbe a partközeli és a háttértelepüléseket egyaránt.
Bezár