Megnyílt a második kerékpáros központunk, a balatonföldvári BalatonBike365 Port

2022. október 21-én pénteken egy újabb új kerékpáros központot adtunk át Balatonföldváron, amely európai szintű szolgáltatásokkal várja a déli partot és a somogyi tájakat bringával felfedezni kívánó turistákat.

A déli BalatonBike365 Port kerékpáros centrum átadóünnepségén Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség, egyben a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke kiemelte: a helyi önkormányzat és a szövetség összefogásának eredményeként létrejött központban európai szintű szolgáltatásokat vehetnek igénybe a bringások, vagy a kerékpározásra nyitott aktív turisták, amelyeket máshol korábban nem, vagy nem ilyen színvonalon érhettek el.    

Balatonfoldvar BalatonBike365 Port átadó.jpg

Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere emlékeztetett arra, hogy a településen 2011-től építenek bringautakat, és a déli parton azért esett a választás Földvárra, mert itt adottak a feltételek a központ megvalósításához.

Balatonfoldvar BalatonBike365 Port Bianchi ebike fotta.jpg

A földvári Nyugati Standnál megnyílt 100 négyzetméteres kerékpáros központunknál a hagyományos bicikliken kívül elektromos rásegítésű, és gravel kerékpárok bérlésére, saját bringák szervizelésére, kisebb kiegészítők vásárlására van lehetőség. Ezen kívül információt lehet kapni arról is, hol érdemes a környéken, kitáblázott és pihenőhelyekkel ellátott utakon túrázni, sőt, akár vezetett túrákon is részt lehet venni.

Így már kettő BalatonBike365 Port várja a bringásokat, az aktív turizmus kedvelőit a szeptember elején Balatonfüreden átadott BalatonBike365 Port-al.

Megosztás:Email
További információA GINOP-7.1.9-17 – 2018 – 00012 számú fejlesztés a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben valósult meg. Célja, hogy az egész térségre vonatkozóan, átfogóan valósítson meg kerékpáros fejlesztéseket, bevonva a vérkeringésbe a partközeli és a háttértelepüléseket egyaránt.
Bezár