Kihagyhatatlan tavaszi élmények Csopakon

Csopak, a Balaton ékköve, mindig lenyűgöző hely, de tavasszal különösen: a jó idő beköszöntével a környező dombok és mezők újra virágba borulnak, és az egész táj zöld színben pompázik. Felkapaszkodhatsz a dombokra és megcsodálhatod a Balaton csillogó vizét, de akár bicajra is pattanhatsz és két keréken fedezheted fel a vidéket. Egy biztos: Csopakon nem fogsz unatkozni, tele van izgalmas látnivalókkal!

Ha az aktív kikapcsolódás híve vagy…

Ne hagyd ki a Csákány-hegyi kilátót, ami Csopak egyik legikonikusabb pontja. A hegy tetejére vezető rövid túra során különleges panorámában gyönyörködhetsz, miközben fentről szemléled a Balaton és a környező táj szépségét.

csakany hegyi kilato.jpg

Kilátás a Csákány-hegyi kilátóból a környező erdőkre ősszel

        Részletek         

Jó időben irány a Mezítlábas Ösvény! Menj végig a kialakított útvonalon, és próbáld ki, milyen érzés kavicson, fenyőtobozon, kukoricacsöveken vagy éppen homokon sétálni. Talpmasszázs és felfrissülés 2:1-ben!

 

Király-kúti forrás túrakör

A Piros M jelzésű Király-kúti forrás túrakör túraútvonalon olyan értékekre bukkanhatsz, amik sűrítve mutatják be ezt fantasztikus vidéket. Népi építészeti kincsek, ipari műemlék is felbukkan a 12 kilométeres körtúra során, melynek csúcspontja a Király-kút. A Csopkaról is kezdhető túrát mountain bike-al érdemes megtenni, mely bérelhető akár BBT Safe biztosítással is a balatonfüredi BalatonBike365 Porton.

        Mutasd a túra részleteit         

 

BalatonBike365-Piros-M-kerekparjelzés.png

 

Ha a természet és a madarak szerelmese vagy

a legjobb hely, ahová mehetsz, az a Madárles!  Itt megismerheted a környék különleges madárvilágát, miközben számos érdekes információt is megtudhatsz a helyi ökoszisztémáról.

csopaki madarles.jpg

A csopaki madárles közvetlen a balatoni kerékpárút mellett, a mezítlábas ösvénynél található

Az egykori angolkisasszonyok villájában működik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság központja. Az épület nem látogatható, de nyitvatartási időben a közel 1,5 hektáros kertjében kialakított Pele körút tanösvény igen. Egyénileg, de kérésre akár vezetetett túra keretein belül is végig járhatod. Az interaktív tanséta nem csak a Balaton-felvidék állatvilágát, de az elmúlt fél milliárd évének jelentősebb földtörténeti pillanatait is bemutatja.

        Jól hangzik          

És ha már múlt...

Egy újabb történelmi időutazásban lehet részed, ha meglátogatod a Plul malmot. A Nosztori-völgybe vezető út alatt három malomépület is van, ebből kettő több mint 700 éves. A Plul malom lenyűgöző ipari emlék, helytörténeti gyűjteménnyel kiegészítve.

túra.jpg

A Plul malom az egyik legszebb állapotban fentmaradt vízimalom a Balaton-felvidéken

 

Csopakon járva kóstolj bele a balatoni ízvilágba!

A Kerekedi Csárda jellegzetes házias, magyaros ételekkel vár. Kicsik és nagyok is megtalálhatják az étlapon kedvenceiket.

kerekedi csárda.jpg

A Kereki Csárda a kerékpárútról fotózva

        Megnézem          

 

Ha még maradt hely néhány finomságnak, látogass el a Csopajó Kávézóba! Kávé, fagyi, isteni házi pogácsa és limonádé is kapható, próbáld ki te is!

csopajo kávézó.jpg

Hangulatos kert közvetlenül a kerékpárútm mellett

        Tovább          

A balatoni borok méltán híresek, ez alól Csopak sem kivétel. A Jásdi Borterasz egy csodálatosan felújított, hűvös és tágas pincével rendelkező évszázados épületegyüttes, ahol a 21. század technológiájával készítenek remek borokat.

jasdi borterasz.jpg

A Jásdi Borteraszról csodás panorámaban is gyönyörködhetsz

        Megnézem         

Szállásötletünk is van!

Csopak igazi többnapos desztináció, annyi élményt tartogat. A Hotel Csopak Resort & Lake kényelmes szobákkal, luxus lakosztályokkal, kültéri medencével várja az ide látogató vendégeket.

        Mutasd          

 

A természet szépsége, a kulturális látnivalók és a gasztronómiai élvezetek garantáltan felejthetetlenné teszik az itt töltött időt. Fedezd fel te is Csopak varázslatos világát!

Megosztás:Email
További információA GINOP-7.1.9-17 – 2018 – 00012 számú fejlesztés a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben valósult meg. Célja, hogy az egész térségre vonatkozóan, átfogóan valósítson meg kerékpáros fejlesztéseket, bevonva a vérkeringésbe a partközeli és a háttértelepüléseket egyaránt.
Bezár