Reneszánszát éli a kerékpározás

November végén rendezték Siófokon az Aktív Magyarország – Korszaknyitó Konferenciát, melynek a “kerékpáros turizmus” szekciójában átfogó képet kaptunk a turizmus egyik legdinamikusabban bővülő és folyamatosan megújuló szegmenséről.

A Korszaknyitó Konferencia szervezői a kerékpáros turizmussal kapcsolatban kiemelték, hogy a kerékpározás szinte az egész világon reneszánszát éli és Magyarországon a gyalogtúrázás után a bringázás a legnépszerűbb aktív turisztikai tevékenység. Az elmúlt időszak kerékpárút fejlesztései, a belföldi turizmus élénkülése és az aktív életmód népszerrűsége miatt egyre többen tekernek hazánk gyönyörű tájain.

A szekció előadói - átfogó képet adva a turizmus e szegmenséről - bemutatták a hazai és a nemzetközi kerékpáros turizmus és kerékpáripar helyzetét, az aktuális fejlesztéseket, a kerékpárosbarát szolgáltatásokat és a szemléletformálás, népszerűsítés eszközeit is.

A szakemberek között jelen volt Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnőke, aki előadásában a kerékpáros turisztikai szolgáltatások fejlesztésének jelentőségéről beszélt, kiemelve a BalatonBike365 projekt törekvéseit. A BalatonBike365 csapata azon dolgozik, hogy a Balaton körüli kerékpározás élménye még jobban kiteljesedjen. Elsődleges cél, hogy a Balatoni Bringakörúthoz csatlakozva, azzal közvetlen összekötve elérhetők legyenek a Balaton déli részén, a Balaton-felvidéken és a Nyugat-Balaton-Kis-Balaton térségben kijelölésre és kitáblázásra kerülő kerékpározható utak, az így az ott lévő turisztikai szolgáltatások, természeti értékek, kulturális és gasztronómiai attrakciók.

A kerékpáros turizmus élményét teszi teljessé a BB365 applikáció, amely segít felfedezni a Balaton környékét - hangzott el az előadáson. A hiánypótló alkalmazás segít abban is, hogy megtervezzük az útvunalunkat kalkulálva a szintmagasságot, a távolságot, beiktatva jónéhány látnivalót, de az app tucatnyi előre tervezett útvonalat is ajánl, akár gyakorlott bringázóknak vagy gyermekes családoknak, nehezebb utakat kedvelőknek vagy a kényelmes tekerőknek egyaránt.

Princzinger Péter előadásában alapvető feladatként emelte ki a klasszikus marketing-kommunikációt és a sales tevékenységet, a kommunikációs infrastruktúra fenntartását, a szolgáltatások további fejlesztését és bővítését. "A BalatonBike365 nagy hangsúlyt fektet az edukációs, szemléletformáló feladatokra is: így például kutatások, elemzések készítése és azok eredményeinek visszacsatoolása a térségi szereplők felé, vagy a turisztikai termékfejlesztés és a kerékpárosbarát szolgáltatóvá válás támogatása" - fejezte be előadását az MKSZ elnöke.

Megosztás:Email
További információA GINOP-7.1.9-17 – 2018 – 00012 számú fejlesztés a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben valósult meg. Célja, hogy az egész térségre vonatkozóan, átfogóan valósítson meg kerékpáros fejlesztéseket, bevonva a vérkeringésbe a partközeli és a háttértelepüléseket egyaránt.
Bezár