Vissza

ILLÉS BORÁSZAT

0
(0 értékelés)
  • Borászat, pince
8283 Káptalantóti, 8FRVVG66+99
Nyitva
Nyitva tartás
január 1. - december 31.
Nyitva

Előzetes bejelentkezés.

Nyitva
4
4
  • Bemutatkozás
  • Információk
  • Értékelések
Bemutatkozás

ILLÉS BORÁSZAT Történet, kezdetek, jelen és jövő Butikborászatunk első, 2020-as évjárata egy váratlan eseménynek köszönhető: amikor a szüret előtt 3 nappal visszalépett az azévi termésünk vásárlója. Mi az első pánik után a probléma helyett a lehetőségre koncentráltunk, és elkezdtük a borászkodást. Évegig csak tervezgettünk, álmodoztunk, majd az adott helyzet rávezett minket, hogy elkészítsük az első évjáratú borainkat. Lassan öt év telt el, mi pedig a tapasztalatokon a hibákból tanulva készítjük el a tiszta, őszinte borokat, amikkel azóta is tudunk azonosulni. A tradícókat figyelembevéve, de modern szemlélettel készülő vulkanikus boraink a termőhely elegáns üzenetét közvetítik. Borászat filozófiája, szőlőművelés, borkészítés Elsőgenerációs borászat vagyunk, ahol nincsenek kőbe vésett folyamatok, így a hagyományokat szem előtt tartva, de a mai kor igényeinek megfelelve készítjük borainkat. Fontos számunkra a fenntarthatóság, az organikus szőlőművelés, és a borok készítésénél is a lehető legkevesebb beavatkozásra törekszünk. Családi borászatként több munkafolyamatot ketten végzünk, ezt a borászat neve is tükrözi. A számunkra fontos értékek – hitelesek legyünk, a letisztultság, természetesség – ugyanúgy jelen van a borainkban, mint a termőhely sajátosságai. Fajták és elképzelések Borászatunkban fehér- és vörösborokat egyaránt készítünk. Modern stílusú Olasz rizlingünk ásványos és harmonikus, míg Rajnai Rizlingünk érett, komplex és elegáns. Bár a kékszőlő nem annyira elterjedt ezen a vidéken, de szerintünk a Cabernet Franc és a Kékfrankos is figyelemreméltó termést hoz itt, amikből az útóbbi gyümölcsbomba, és az előző bársonyos tanninú és jól iható borok készülnek. Magyarországon kevésbé ismertek a vulkanikus vörösborok, viszont izgalmas ezen a talajon kékszőlőt termelni, és a hazánkban megszokottól egy kicsit eltérő karakterű borokat készíteni – Badacsonyra hangolva. Kő – kavics történet, nevek eredete A fantázianeves borokat mindig könnyebben megjegyzik a borfogyasztók, vulkanikus borainkhoz pedig jól illenek a „köves” nevek. Az első évjáratban a francia tölgyfahordóban érlelt Olasz rizling a Holdkő, míg az osztrák tölgyfahordóban készült a Napkő nevet kapta. Az elegáns, emellett ízig-vérig badacsonyi nevekhez az ihletet a présház felújítása során előbukkanó kőházból, és a területen található rengeteg bazaltkőből, homokkőből merítettük.

InformációkCím:8283 Káptalantóti, 8FRVVG66+99
InformációkCím:8283 Káptalantóti, 8FRVVG66+99
Telefonszám:+36 30 563 0606E-mail cím:illesbor@illesbor.huLinkek:https://wineshop.illesbor.hu/


Beszélt nyelvek:Magyar
Értékelések
0
(0 értékelés)
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Értékelés írásához be kell jelentkezned.
További információA GINOP-7.1.9-17 – 2018 – 00012 számú fejlesztés a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben valósult meg. Célja, hogy az egész térségre vonatkozóan, átfogóan valósítson meg kerékpáros fejlesztéseket, bevonva a vérkeringésbe a partközeli és a háttértelepüléseket egyaránt.
Bezár