Még egy kört? KK400 az új, nagy Balaton kerülés

A BalatonBike365 projekt keretein belül már korábban kijelölt 1000 km összefüggő útvonalhálózat után, most egy 400 km-es KalandKörrel bővült a kínálat, mely teljes egészében megkerüli a Balatont.

Fedezz fel eldugott településeket, kaptass fel sosem látott kilátókba, gyönyörködj a tanúhegyek látványában, miközben letérsz a megszokott útról! Ezen, a 400 kilométer hosszúságú, mindkét irányból kitáblázott, a Balatont teljesen megkerülő, de nem a hagyományos kerékpárúton vezető túrán könnyebb és nehezebb terepszakaszok váltják egymást

A KK400 útvonalon egységes jelrendszer vezet végig. Hogy honnan kezd a kört? A BalatonBike365 hálózat segítségével bármelyik part menti településről könnyen rácsatlakozhatsz. Ha pedig a GPS alapú tájékozódásban hiszel, töltsd le a BB365 appot, ami végignavigál a túrákon.

Részletes útvonalleírás, térkép, navigáció, gpx, szintrajz és az útvonalon fekvő POI-k elérhető ITT.

A túra sok parttól távolabb lévő turisztikai attrakciót érint, de azért nem kell teljesen nélkülöznöd a Balaton közelségét, ugyanis időnként vissza-vissza tér a partra. A KK400 teljesítésének mérését 50 QR kód segíti, melyeket a telefonoddal leolvasva akár másodperces pontossággal versenyezhetsz is magaddal, barátaiddal, sporttársaiddal.

Regisztráció után és minden szakasz sikeres teljesítése után letölthető, a közösségi médiában megosztható online oklevelet kapsz, valamint személyre szabottan gyűjtheted az általad teljesített szakaszokat. Ha pedig mind a 12 részszakaszt teljesíted akkor emlékül egy BB365 ajándékkal leszel gazdagabb.

KK400 regisztrációs oldal a 12 mérési szakasz és teljesítési listál ITT

A változatos, gyönyörű tájak magukért beszélnek, hiszen a Balaton-felvidéki, a zalai vagy a somogyi utak különböző világokba vezetnek. Ha szereted a várromokat, vagy szívesen pihensz meg csendes falvakban, esetleg finom borokat is kóstolnál, egyikről sem kell lemondanod, ha a KalandKör400-on indulsz el. Itt a lehetőség olyan helyekkel bővíteni a kedvenc balatoni látnivalóid listáját, ahova csak a legkitartóbb bringások jutnak el. Hátszelet!

Megosztás:Email
További információA GINOP-7.1.9-17 – 2018 – 00012 számú fejlesztés a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben valósult meg. Célja, hogy az egész térségre vonatkozóan, átfogóan valósítson meg kerékpáros fejlesztéseket, bevonva a vérkeringésbe a partközeli és a háttértelepüléseket egyaránt.
Bezár