Applikáció és Weboldal adatkezelési tájékoztató Teljes Adatkezelési Tájékoztató

A jelen Adatkezelési Tájékoztató összefoglalójának („Adatkezelési Tájékoztató”) célja röviden bemutatni, hogy a Magyar Kerékpáros Szövetség a Balaton Bike 365 mobilapplikáció („Alkalmazás”) és a hozzá kapcsolódó weboldala: balatonbike365.hu („Weboldal”) (Alkalmazás és Weboldal együttesen: “Felület”) használata során hogyan kezeli az Ön személyes adatait. Az Adatkezelési Tájékoztató segít annak jobb megértésében, hogyan használjuk fel az Ön személyes adatait, és magyarázatot nyújt arra, hogyan gyűjtjük, használjuk és kikkel osztjuk meg.

ADATKEZELŐ

Magyar Kerékpáros Szövetség (székhely: 1146 Budapest, Szabó József utca 3.; e-mail cím: adatvedelem@balatonbike365.hu; “MKSZ”, vagy „mi”).

AZ ADATKEZELÉS CÉLJAI

Az MKSZ az Ön személyes adatait az alábbi adatkezelési célokból kezeli:

  • Felhasználói fiók létrehozása, felhasználói fiók kezelése: az Ön adatainak kezelése a vonatkozó Alkalmazás és weboldal felhasználási feltételek, mint szerződésben, foglaltak végrehajtásához és teljesítéséhez szükséges, valamint a Felület funkcióinak eléréséhez.
  • Szolgáltatói jelentkezés: bármely kerékpárbarát szolgáltató kedvelt szolgáltatási helyként, kedvelt pontként regisztrálhat a Weboldalon keresztül.
  • Kommunikáció szolgáltatókkal: Önnek lehetősége van a Felületen keresztül bármely kerékpárbarát szolgáltatóval való kommunikációra, mely során az Ön hozzájárulására támaszkodunk jogalapként.
  • Helyzetmegosztás szolgáltatókkal: Ön 60 percre megoszthatja aktuális helyzetét a szolgáltatókkal annak érdekében, hogy a szolgáltató útvonalat tudjon tervezni aktuális helyzetéhez, mely során az Ön hozzájárulására támaszkodunk jogalapként
  • Helyzetmegosztás: megoszthatja a saját helyzetét a csoport tagjaival, amennyiben ők is bekapcsolják a helyzetmegosztást. A helyzetmegosztás automatikusan leáll a nézetből való visszalépéssel.
  • Túraútvonalak ajánlása, útvonaltervezés: a regisztrált felhasználók túraútvonalakat ajánlhatnak egymásnak a Felületen keresztül.
  • Felhasználói statisztika és korábbi aktivitások: Ön elmentheti a korábbi túraútvonalait és azokból egyéni statisztikákat készíthet az Ön választása szerint.
  • Szolgáltató és helyek értékelése: Ön értékelheti az egyes szolgáltatókat, illetve helyeket.
  • Túracsoport kezelése: Önnek lehetősége van a Felületen regisztrált ismerőseivel csoportok létrehozására és/vagy csoportokhoz való csatlakozásra, hogy bicikli túrákat szervezhessenek.
  • Kapcsolattartás, kommunikáció: az adatkezelés célja, hogy kezeljük a hozzánk beérkező kérdéseit és megkereséseit.
  • Helyek rögzítése: a Felületen jelenleg nem elérhető helyeket tud rögzíteni.
  • Hírlevél, értesítések és marketing kommunikáció: az adatkezelés célja, hogy értesítést küldjünk szolgáltatásainkról és tevékenységünkről; e célból az Ön hozzájárulására támaszkodunk.

MILYEN SZEMÉLYES ADATOKAT KEZELÜNK ÖNNEL KAPCSOLATBAN?

A fenti ismertetett célokból a személyes adatok alábbi típusait kezeljük:

  • Regisztrációs adatok: így az Ön neve, azonosító adatok (email cím és jelszó), Facebook/Google ID, regisztrációt megerősítő kód.
  • Felhasználói profil: így az Ön felhasználó neve, e-mail címe, a mentett felhasználói aktivitások, felhasználói csoport, csoporthoz tartozás azonosítója, Felület látogatásának dátuma és időpontja, bejelentkezések, profilkép, felhasználó típusa (általános/admin), használt nyelv, hírlevél feliratkozás (ha megtörtént), jelszócseréhez szükséges kód és érvényességi dátuma, e-mail cím cseréjéhez szükséges kód és érvényességi dátuma.
  • Túraútvonal adatok: így mentett túraútvonalak adatai, mentett útvonaltervezések adatai
  • Helymeghatározási adatok: így a felhasználó utolsó földrajzi lokációja, utolsó földrajzi lokációhoz tartozó időpont
  • POI adatok: POI neve, leírás tartalma, POI helymeghatározási adatai, POI kép, felhasználói értékelések tartalma.
  • Szolgáltatói adatok: szolgáltató neve, e-mail címe, telefonszáma (csak Weboldal böngészése esetén), szolgáltató értékelése
  • Eszköz adatok: így felhasználó által használt eszköz típusa a Felület látogatása során használt internetprotokoll (IP) cím továbbá sütik és local storage és session storage adatok.
  • Kommunikációs adatok: így az Ön kérdései, megkeresései, hozzászólásai vagy az Önnel folytatott kommunikáció.

AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJAI

Személyes adatai kezelése során az alábbi jogalapokra támaszkodunk:

  • Az Ön személyes adati kezelése az Önnel fennálló szerződés teljesítéséhez szükséges a 679/2016 EU rendelet („GDPR”) 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján (“Szerződés”).
  • Ön hozzájárulást adott részünkre a GDPR 6.cikk (1) bekezdés a) pontjában foglaltak szerint (“Hozzájárulás”).
  • Személyes adatai kezelése jogos érdekünkön alapul a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja alapján (“Jogos Érdek”).

    Az MKSZ jogos érdeke, hogy válaszoljon a felhasználók kérdéseire, megkereséseire és panaszaira, mivel az MKSZ jogos érdeke a felhasználói igények kielégítése, aggályok megoldása. Amennyiben a felhasználó közvetlenül kereste meg az MKSZ-t kérdésével vagy panaszával, észszerűen számíthat arra, hogy az ezekre adandó visszajelzés során adatai kezelésére sor kerül.

    Az MKSZ jogos érdeke, hogy a felhasználói visszajelzések alapján rangsorolja a POI-kat, továbbá, hogy lehetőséget biztosítsunk felhasználóinknak, hogy új POI-kat ajánlhassanak a Felületen keresztül. Jogos érdekünk, hogy naprakész információkat nyújtson felhasználóinknak a POI-król, továbbá, hogy új POI-k bevonásával növeljük szolgáltatásunk értékét.

    További információért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az adatvedelem@balatonbike365.hu e-mail címen.
Az alábbi célokból és jogalapok alapján kezelhetjük az Ön személyes adatait:
Adatkezelés céljaKezelt személyes adatok kategóriáiJogalap
Felhasználói fiók létrehozása, felhasználói fiók kezelése
  • Regisztrációs adatok
  • Eszköz adatok
  • Felhasználói fiók adatai
Szerződés
Szolgáltatói jelentkezés
  • Szolgáltatói adatok
Szerződés
Kommunikáció szolgáltatókkal
  • Kommunikációs adatok
  • Felhasználói fiók adatai
Hozzájárulás
Helyzetmegosztás szolgáltatókkal
  • Helymeghatározási adatok
  • Felhasználói fiók adatai
Hozzájárulás
Helyzetmegosztás
  • Helymeghatározási adatok
  • Felhasználói fiók adatai
Hozzájárulás
Túraútvonalak ajánlása, útvonaltervezés
  • Túraútvonal adatok
  • Helymeghatározási adatok
  • Felhasználói fiók adatai
Szerződés
Felhasználói statisztika készítés, korábbi aktivitások rögzítése
  • Túraútvonal adatok
  • Felhasználói fiók adatai
Szerződés
Szolgáltató és helyek értékelése
  • Kommunikációs adatok
  • Szolgáltatói adatok
  • Felhasználói fiók adatai
Jogos érdek
Túracsoport kezelése
  • Helymeghatározási adatok
  • Felhasználói fiók adatai
Szerződés
Kapcsolattartás, kommunikáció
  • Kommunikációs adatok
  • Eszköz adatok
  • Felhasználói fiók adatai
Jogos érdek
Helyek rögzítése
  • POI adatok
Jogos érdek
Hírlevél, értesítések és marketing kommunikáció
  • Eszköz adatok
  • Felhasználói fiók adatai
Hozzájárulás

MEDDIG ŐRIZZÜK MEG SZEMÉLYES ADATAIT?

A személyes adatokat a csupán addig kezeljük és tároljuk, ameddig arra szolgáltatásaink és kötelezettségeink teljesítése érdekében szükség van, és szigorúan csupán annyi ideig, ami szükséges azon cél eléréséhez, amely érdekében az adatokat rögzítettük. Személyes adatai törlésre kerülnek, ha már nem szükségesek számunkra.

Hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén a hozzájárulás visszavonásáig kezeljük adatait, de marketing céljából folytatott kommunikáció esetén nem tovább, mint két év.

Bármely panasszal vagy jogi igénnyel kapcsolatos személyes adatot a polgári jogi elévülés időtartamáig őrizzük meg (azaz 5 évig).

Ha Önnel szerződéses kapcsolat áll fenn, a személyes adatokat a polgári jogi elévülés időtartamára (azaz 5 évig) megőrizzük. A szerződésekben, kommunikációban és az üzleti levelekben tárolt személyes adatokra jogszabályban meghatározott megőrzési követelmények vonatkoznak, amelyek a számviteli dokumentumokra irányadó legalább 8 évig terjedő őrzési időt írnak elő.

KIK FÉRNEK HOZZÁ SZEMÉLYES ADATAIHOZ

Az MKSZ személyzete a „szükséges ismeret” elve alapján fér hozzá az Ön személyes adataihoz. Szolgáltatónk és egyéb harmadik felek adatfeldolgozóként férhetnek hozzá személyes adataihoz, továbbá bírósági, hatósági és egyéb hivatalos szervek megkövetelhetik tőlünk személyes adatai rendelkezésre bocsátását. Személyes adatait harmadik személyek számára a következő okok esetén továbbíthatjuk:

  • Egyes harmadik személyek részére: adatait továbbíthatjuk külső tanácsadók (így ügyvédek) részére jogi követelésekre történő válaszadás céljából. Az Ön Helymeghatározási adatait továbbíthatjuk kerékpárbarát szolgáltatók részére, amennyiben ehhez Ön előzetesen hozzájárult. A Felület a Google Maps szolgáltatásait veszi igénybe a helymeghatározási adatai vizuális megjelenítése érdekében a Google Ireland Limited (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország) keresztül. A Google az adatait az USA-ba továbbíthatja. A Google adatvédelmi nyilatkozatát az alábbi linken találja: https://policies.google.com/privacy?hl=hu
  • Szolgáltatók: belső eljárásunk támogatása érdekében harmadik fél által nyújtott IT szolgáltatásokat és rendszereket használunk.
Adatfeldolgozó neveSzékhelyeTevékenysége
BIG FISH Kft.1066 Budapest, Nyugati tér 1-2.Weboldal üzemeltetés
DigitalOcean, LLC101 Avenue of the Americas, 10th Floor, New York, NY 10013 USAFelhőszolgáltató
Mailjet SAS13 B Rue de l'Aubrac 75012, Ile de France - FranciaországE-mail küldés és marketing lista
OneSignal2850 S Delaware St #201, San Mateo, CA 94403, United StatesÜzenetküldési szolgáltatások
  • Hatósági és egyéb hivatalos szervek: hatósági és egyéb hivatalos szervek részére, így felügyeleti hatóságok kérelme alapján jogszabályokban foglaltak szerint, vagy jogaink vagy ügyfeleink, személyzetünk vagy vagyonunk biztonsága érdekében.
A személyes adatok olyan felek számára is továbbíthatóak, melyek nem az Európai Gazdasági Térségen (EGT) belül találhatóak. Ilyen esetekben megfelelő intézkedésekkel (így adattovábbítási általános szerződési feltételek alkalmazásával) biztosítjuk, hogy a személyes adatok az EU adatvédelmi szabályainak (pl.: mint az EU általános adatvédelmi rendelete a GDPR) megfelelő védelmet élvezzenek.

A GDPR 46. cikk (5) bekezdésében hivatkozott Általános Szerződési Feltételeken (2010/87/EU és/vagy 2004/915/EK) alapuló, megfelelő adattovábbítási szerződések megkötése, vagy más megfelelő intézkedések útján biztosítottuk, hogy az EGT-n kívül található címzettek biztosítani fogják a személyes adatok megfelelő szintű védelmét, és hogy megfelelő technikai és szervezeti biztonsági intézkedések kerültek bevezetésre annak érdekében, hogy védelmezzék a személyes adatokat a véletlen vagy jogellenes megsemmisítéssel, véletlen adatvesztéssel vagy változtatással, jogosulatlan közzététellel vagy hozzáféréssel, és minden más jogellenes adatkezelési formával szemben.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a fenti e-mail címen, ha a vonatkozó adattovábbítási garanciák másolatát szeretné megkapni.

AZ ÖN JOGAI

Önt az alábbi jogok illetik meg:

  • Hozzáféréshez való jog: Ön jogosult arra, hogy igazolást/visszajelzést kapjon tőlünk arra vonatkozóan, hogy személyes adatai kezelése folyamatban van-e, és ha amennyiben folyamatban van, Ön jogosult arra, hogy személyes adataihoz hozzáférést kapjon. Az Ön azonosítása céljából további információkat kérhetünk Öntől, illetve további másolatok esetén ésszerű díjat számolhatunk fel.
  • Helyesbítéshez való jog: Ön jogosult arra, hogy kérésére helyesbítsük az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat.
  • Törléshez való jog (elfeledtetéshez való jog): Ön jogosult személyes adatai törlését kérni.
  • Az adatkezelés korlátozásához való jog: Bizonyos esetekben az Ön kérelme alapján korlátozzunk személyes adatai kezelését. Ilyen esetben az adatokat kizárólag jogszabály által meghatározott célokból kezelhetünk.
  • Az adathordozhatósághoz való jog: Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó, Önről rendelkezésünkre álló személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket a személyes adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.
  • Tiltakozáshoz való jog:
Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos bármely okból bármikor tiltakozzon személyes adatainak általunk történő kezelése ellen, mely esetben nem kezelhetjük tovább az Ön személyes adatait. Amennyiben Önt megilleti a tiltakozáshoz való jog, és e jog gyakorlása megalapozott, az Ön személyes adatait a tiltakozással érintett adatkezelési célokból nem kezeljük tovább.

Ön jogosult továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulni (székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.; weboldal: www.naih.hu; telefonszám: +36-1-391-1400; email cím: ugyfelszolgalat@naih.hu; fax: +36 1 391 1410).