Vissza

Projektbemutatás

A BalatonBike365 a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben valósult meg. Célja volt, hogy az egész térségre vonatkozóan átfogóan valósítson meg kerékpáros fejlesztéseket, bevonva a vérkeringésbe a partközeli és a háttértelepüléseket egyaránt.

A fejlesztést szétbontottuk területekre, hogy azokra külön tudjunk fókuszálni. Így kiemelt figyelmet kapott a Balatoni Bringakörút összekötése a Balaton déli részén, a Balaton-felvidéken és a Nyugat-Balaton-Kis-Balaton térségben kijelölésre és kitáblázásra kerülő kerékpározható utakkal, valamint az északi részen kialakításra került, Magyarországon egyedülálló erdei élményútvonallal.

Célunk volt továbbá a kerékpáros turizmus volumenének és arányának növelése, valamint a térbeli és időbeni koncentráció csökkentése, az alapszolgáltatások bővítése, a turisztikai szolgáltatási lehetőségek kiterjesztése a kerékpárosbarát szolgáltatók hálózatának középpontba állításával, a teljes körű tájékoztatás biztosítása, valamint a hálózatosodás elősegítése.
Így büszkélkedhetünk a projekt közvetlen eredményeivel: a kitáblázott kerékpáros útvonalakkal és pihenőhelyekkel, szubrégiónként mintegy 15-18 olyan tematikus túrával, amelyek 4-5 nehézségi fokú kategóriába sorolhatóak, minimum 800 km összefüggő kerékpáros útvonallal, 3 eszközparkkal kiválóan felszerelt szolgáltató központtal Balatonföldváron, Keszthelyen és Balatonfüreden, innovatív, innovatív, kerékpáros igényeket kielégítő mobil applikációval és weboldallal, valamint 6 új munkahellyel.

Fentiek következtében az érintett régiókban a vendégéjszakák számának növekedésére számítunk mind a belföldi, mind – remélhetőleg – ismét a külföldi turisták tekintetében is. Az infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően pedig egész évben élvezhetővé válik a Balaton és környéke a kerékpárosok számára is.

Megosztás:FacebookEmail