Vissza

Projektbemutatás

A BalatonBike365 a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben valósult meg. Célja, hogy az egész térségre vonatkozóan, átfogóan valósítson meg kerékpáros fejlesztéseket, bevonva a vérkeringésbe a partközeli és a háttértelepüléseket egyaránt.

A fejlesztést szétbontottuk területekre, hogy azokra külön-külön tudjunk fókuszálni. Így kiemelt figyelmet kapott a Balatoni Bringakörút összekötése a Balaton déli részén, a Balaton-felvidéken és a Nyugat-Balaton – Kis-Balaton térségben kijelölésre és kitáblázásra kerülő, kerékpározható utakkal, valamint az északi részen kialakításra került, Magyarországon egyedülálló erdei élményútvonallal.

Célunk volt továbbá a kerékpáros turizmus volumenének és arányának növelése, valamint a térbeli és időbeli koncentráció csökkentése, az alapszolgáltatások bővítése, a kerékpárosbarát szolgáltatók hálózatának középpontba állítása révén a turisztikai szolgáltatási lehetőségek kiterjesztése, a teljes körű tájékoztatás biztosítása, valamint a hálózatosodás elősegítése.
Mindezeknek köszönhetően büszkélkedhetünk a projekt közvetlen eredményeivel: a kitáblázott kerékpáros útvonalakkal és pihenőhelyekkel, szubrégiónként mintegy 15-18 olyan tematikus túrával, amelyek 4-5 nehézségi fokú kategóriába sorolhatóak, minimum 800 km összefüggő kerékpáros útvonallal, három, eszközparkkal kiválóan felszerelt szolgáltató központtal Balatonföldváron, Keszthelyen és Balatonfüreden, innovatív, kerékpáros igényeket kielégítő mobil applikációval és weboldallal, valamint 6 új munkahellyel.

Fentiek következtében az érintett régiókban a vendégéjszakák számának növekedésére számítunk mind a belföldi, mind – remélhetőleg – ismét a külföldi turisták tekintetében is. Az infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően pedig egész évben élvezhetővé válik a Balaton és környéke a kerékpárosok számára is.

Megosztás:FacebookEmail